Bloemen bezorgen Hoogeveen
Bloemen & kadoshop Het Miniatuurtje, de bloemist uit de regio Hoogeveen

Verzorgingstips voor uw snijbloemen

*  Snijbloemen moeten ALTIJD schoon en niet te koud  water hebben om het goed te kunnen doen.

*  Snijbloemenvoedsel gaat de bacterie groei tegen, er zitten suikers en andere voedingsstoffen in om de volledige groei te starten en/of te stimuleren.

*  Ververs altijd het water om de dag bij warm / zomers weer.

*  Ververs indien mogelijk het water van de vaas 2x per week.

*  Was de vaas zorgvuldig af. Het liefst met een drupje bleek vlak voor je de bloemen op de vaas zet.

*  Een bloemensnijder of klein mesje is prima geschikt voor zachte en middelharde stengels. Deze is bij het miniatuurtje verkrijgbaar voor slechts Ä 4.95

*  Gebruik dit mesje enkel voor bloemen en houd hem goed schoon. Dan blijft hij langer scherp en komen er geen extra bacteriŽn op uw vers gesneden bloemstengels.

*  Knip de stengels niet af met een huis/keuken schaar.( zo beschadig je veel cellen wat weer bacterie groei stimuleert, waardoor de cellen die water op moeten nemen juist dicht gaan zitten)

*  Advies! Koop een professionele snoeischaar van een goed merk. (vaak wel duur, maar je doet er jaren mee) en gebruik deze alleen voor de bloemen. Zo blijft deze scherp, anders krijg je hetzelfde effect als de gewonde huis/keuken schaar)

*  KNIP of SNIJ schuin. NIET te schuin, maar onder een hoek van 45 graden. (zo is het snij oppervlakte groter, dus meer cellen die water opnemen)

*  Als er SNIJBLOEMENVOEDSEL aanwezig is bij de bloemen, dan deze eerst oplossen met lauw water. (net als suiker) daarna de bloemen in de vaas plaatsen.

*  Zachte stengels = koud water - Middelharde stengels = lauw water - Harde stengels = warm water

*  Zorg dat er geen blad in het water van de vaas terechtkomt . (dit gaat rotten, dus bacterie groei, dus verstopte bloemenstelen (dichte cellen)

*  GEEN FRUIT in de buurt van snijbloemen, want fruit produceert gassen die niet goed zijn voor uw bloemen.

*  GEEN direct zonlicht op uw bloemen. De meeste bloemen kunnen hier niet goed tegen en de levensduur van de bloemen zal beduidend minder worden.

*  GEEN TOCHT, van tocht gaan bijna alle bloemen verwelken.

*  Een heel klein drupje bleek in de vaas remt de bacterie groei. (let op: geen scheut, een drupje is voldoende)

COPYRIGHT Miniatuurtje | Gerealiseerd door De Haan Media